Om Tallbacken

Tallbackens förskola ägs av en engagerad föräldraförening som består av de familjer som har barn på förskolan. Verksamheten drivs sedan starten 1971 helt utan vinstintresse. Förskolan är uppdelad på två avdelningar. På lilla avdelningen har vi 14 barn i åldrarna 1 - 3 år med tre pedagoger och på den stora avdelningen arbetar 6 pedagoger med drygt 40 barn i åldrarna 3 - 6 år. Föreningens styrelse driver och arbetar med aktuella frågor men det är förskolans rektor Jeanette Eliasson som tillsammans med pedagogerna ansvarar för den dagliga verksamheten.


Engagerade pedagoger

Vi som arbetar på Tallbacken är förskollärare, montessorilärare och montessoriassistenter med lång erfarenhet. Vi strävar efter att både barn och föräldrar ska känna sig trygga hos oss. Vi utmanar barnens nyfikenhet och medfödda vilja att lära. Vänlighet och respekt för varandra är viktigt för oss och finns med som en grund i allt vi gör. Vi ser till det enskilda barnets behov och utveckling och arbetar efter både Maria Montessoris pedagogik och filosofi och förskolans läroplan (Lpfö 18).

Det känns alltid tryggt att lämna barnen på Tallbacken, med varm och lyhörd personal som lägger en lugn och uppmuntrande stämning bland barnen. Andreas, pappa till två barn på Tallbacken 

Montessoripedagogik

Montessoriförskolan utgår från barnen. Vi erbjuder dem en stimulerande miljö där allt material finns i barnens nivå så de själva kan välja vad de vill arbeta med. Det väcker barnens lust att lära och deras inneboende vilja att bli självständiga. "Hjälp mig göra det själv" var ett av Maria Montessoris ledord. Barnen får utforska och prova på saker utan onödig hjälp av vuxna. I sin egen takt utvecklar de sina kunskaper inom matematik och språk. Vi arbetar med skapande verksamhet och barnen får prova på olika tekniker och material. På eftermiddagarna är vi utomhus, både när solen skiner och när vattenpussarna lockar. Vi har en fantastisk gård som inbjuder till lek och klättring och vi gör utflykter till den härliga skogen och ängen som ligger precis intill förskolan.

Ansök om plats

Om du är intresserad av plats på Tallbacken för ditt barn kan du ansöka hos Sollentuna kommun. Är du intresserad av att veta mer om verksamheten kan du kontakta oss så bokar vi tid för ett besök. Du är även varmt välkommen på öppet hus på Tallbacken som vi anordnar varje vår och höst!

Tallbacken är verkligen en fantastisk förskola med engagerade pedagoger som brinner för och utvecklar Montessoripedagogiken med våra barn. Barnen erbjuds en lugn, ambitiös och stimulerande miljö där traditioner och värdegrund har en stor plats. Vi kan verkligen rekommendera Tallbacken till alla - en fantastisk start i livet på flera plan! Jenny och Mattias, föräldrar till tre barn som gått på Tallbacken


Tallbacken 50 år 1971 - 2021

I år firar Tallbacken 50-årsjubileum vilket vi kommer att uppmärksamma lite extra under året. Vi är mycket glada över att det är så många barn och vuxna i Sollentuna som har goda minnen från Tallbacken. Under året kommer vi att dela bilder och berättelser från vår intressanta historia på Instagram och Facebook.